Vår historia.

Aroma & Massageutbildningar är ett företag som funnits under lång tid, cirka 30 år.

Behandlingar har bedrivits sedan 1985. Kursverksamheten startade på humansida 1988 och på häst och hund några år senare. Vid denna tidpunkt skapades Genuin Svensk Häst/Hundmassage, vid starten fanns ingen egentlig massage för djur så det var ett måste att få till en väl fungerande massage. En massageform som flera utbildare försökt kopiera. Vi har haft elever från stora delar av världen samt bedrivit utbildning i Tokyo.

Hästkurser

Hästkurserna håller vi huvudsakligen på Fåröna hos Team Henriksson o Årman. Detta innebär att man jobbar med elithästar under kursen. Läs mer genom att klicka på rubriken.

Behandlingar

Vi utför behandlingar på människor, hästar och hundar. Huvudsakligen behandlar vi skador på rörelseapparatens mjukdelar, muskler senor och ligament. Det kan innebära stukningar, sträckningar, lårkakor, spänningsvärk, huvudvärk, cirkulationsproblem är vanliga problem. Behandlingar av människor sker på Hälsomixen i Smålandsstenar. Hundar behandlar jag på Västbo Hundhall, Smålandsstenar. Häst behandlar gör jag hos dig. Läs mer genom att klicka på rubriken. Snabbinfo hittar du längre ner på sidan.

Hundkurser

Hundkurserna håller vi på Isberga säteri, Västbo hundhall i Smålandsstenar. Eller på Tasspalatset i Floda. Här håller vi kurser för terapeuter och hundägare. Vi håller grundkurser till hundterapeut, avancerad kurs i rehab. orsakslära, läs hundens beteende Läs mer

Hundmassage.

Hundmassage har blivit riktigt stort då hundägare idag vet att ska man tävla eller jaga på topp är massage ett måste. ed denna speciella massage får muskeln en selektiv töjning vilket är unikt och ger ytterliga spänst.  Förutom cirkulationsökning uppnår man en stimulation av hundens lymfsystem och därmed immunförsvar. En massagebehandling kombineras alltid med stretching. Hundägaren får lära sig grunderna i stretching och utföra den med måtta på rätt sätt.

Massage används i förebyggande syfte men lika mycket vid behandling av skador som sträckningar, bristningar stukning mm. Behandling ser ofta med elektroterapi som komplement

Hästmassage.

 Ett yrke som exploderat sedan mitten av 1980 -talet. Idag är hästmassage allmänt vedertaget. Massagen påverkar hästen på många sätt. Även den psykiska påverkan är ofta stor. P.g.a. att hästen är ett flyktdjur upplever den minsta muskelskada, stelhet eller annan smärta som en försvagning. Hästen tappar sin självsäkerhet och blir svår att hantera, kan inte prestera på topp. Detta och mycket mer positiva saker händer i hästen och terapeuten är kunnig  och att massageformen är den rätta. I Japan, som är ett mycket stort hästland blev massagen mycket uppskattad efter att jag utbildat där.

Humanmassage.

Humanmassagen är mycket speciell, lite tuffare men den ger resultat. Den ökar genomblödningen kraftigt, påskyndar lymffunktionen, optimerar muskellängd och smidighet. Till skillnad från annan massage påverkas muskeln i sina minsta delar, myosin och aktin. Det är dessa ”filament” som utför muskelns förmåga till sammandragning. Massageformen heter Genuin Svensk Massage och fungerar lika bra som underhåll som vid idrottsskador och spänningsverk. Vanligen kombineras behandlingen med elektroterapi.

Kontakta oss

Är du intresserad eller har du frågor är du välkommen med mail eller att ringa. Du är ochså välkommen att ringa.

  • info@gshm.se
  • +46 703 421340
Stäng meny