Aroma & Massageutbildningar

Avancerade utbildningar med lång erfarenhet

Behandling av Häst.

Hästmassage är troligen en av de mest effektiva friskvårdsbehandlingar som finns. Jag har behandlat hästar sedan 1995 professionellt. Både massage inför tävling och vid skador. Vid skador har jag också tagit hjälp av elektroterapi, stretching och rörelseträning. Jag måste erkänna att problemlösning har alltid varit min grej. Att se hästen i aktion och utifrån det hitta den verkliga orsaken. Om du tänker dig att ägaren går med hästen i en utförsbacke. Plötsligt kommenderar du halt. Kan hästen stanna på ögonblicket eller går hästen ett eller ett par steg innan den stannar. Vilket benpar bromsar mest, vilken ben bromsar minst?

Troligen har du redan börjat förstå hur man kan tänka. Benet som inte bromsade har troligen problem. Sedan börjar du leta i benet. Passerar linjen från armbågsledens centrum till kotledens centrum genom karpalledens centrum. Om centrumpunkten befinner sig framför linjen har du en karpal som inte låser, som hästen inte kan stödja på till fullo. En led som inte tån plötslig inbromsning. Detta blir en led som gör hästen osäker vid hoppning eller som förbrukar mängder av energi på travhästen. Ofta ser man en travhäst som kroknar 150m före mål. Låter det bekant?

Nästa fråga är, hur ofta ser du på hästens böjsena, hur den löper på snett tvärs kotbenet. Om inte hästen har mycket päls och du inte ser konturen av senan finns troligen en svullnad i regionen och hästen har problem.

Men som pensionär gör jag mindre behandlingar. Men jag kommer aldrig att sluta med att leta aktionsproblem. Så du är välkommen.

Ring 0703 421340.