Aroma & Massageutbildningar

Avancerade utbildningar med lång erfarenhet

GSHM

Vad är GSHM/GSM? Det är en mycket speciell massageform som bygger på tanken om att det finns vissa grundläggande omständigheter som måste uppnås för att kroppen ska tillfriskna. Om man ser på vad en djup massage uppnår i vävnaden. GSM som står för ”Genuin Svensk Massage”. GSHM har samma betydelse men här har jag lagt till ett H på grund av att massagen används på human, häst och hund. Nu kan man direkt avgöra om det är en massage som är avsedd för human, häst eller hund.

Med anledning av att det inte fanns någon fungerande massage för varken häst eller hund skapade jag GSHM tidigt 1990-tal. En massage som fungerat mycket bra genom åren. På hästsidan finns elever som inte använt veterinär på väldigt många år. Givet vis fungerar massagen inte på alla åkommor och massagen utesluter på intet sätt vare sig veterinärer eller läkare.

Innan du bestämmer dig för vilken utbildning du vill gå ska du på allvar ta kontakt med utbildade terapeuter som arbetar med GSM och med patienter. För att få kontaktuppgifter kan du kontakta oss på telefon 0703 421340 eller  e-post info@gshm.se

För att massagen ska ge förväntat resultat krävs att man som massör uppnår de tre grunderna för att få kroppen att svara. Först handlar det om att provocera vävnaden vilket kraftigt ökar genomblödningen. Nu startar en så kallad vasodilation som innebär att blodkärlens glatta muskulatur slappnar av och blodkärlen vidgas och genomblödningen ökar. Nu kan eventuell svullnad försvinna ut ur kroppen. Det andra momentet handlar om att fånga muskler med handflatan och töja muskeln tvärs. Det innebär att musklerna töjs och eventuell läkning kan starta omgående. Det sista momentet innebär mekaniskt dränage som påskyndar transporten av slagg och överflödig vävnadsvätska ut ur kroppen. Tänk på att människan, hästen och hunden är muskulärt identiska. Så massagen fungerar lika bra på människan, hästen och hunden.

Några elevkommentarer.

Eleonora Bru

Enorm kunskap efter många, många års erfarenhet och en ypperlig och professionell pedagogik. Vågar säga att massageutbildningar inte blir bättre än så här, du kommer lära dig mer samt djupare lärdom i betydelsen holistisk lära än vad du från början trodde. Du får helt enkelt mer kunskap än vad du trodde från början. Så var erfarenheten av utbildningen både för mig och många andra tidigare studerande som jag talat med. Kan rekommendera till 100%. Samtidigt, och det bästa av allt, dina framtida kunder kommer att bli helnöjda med vad du kommer att kunna erbjuda i betydelsen, de kommer att kunna bli hjälpta långsiktigt med sina besvär.

Marie Andersson: Passa på att lära av Ulf Eriksson!

Hilde Iren Austad Solberg : Anbefales på det varmeste! Stor faglig tyngde og erfaring. Underviser med glimt i øyet og gjør det interessant å høre på. 🩵 Bare å melde seg på.

Maja Fredriksson: Kan varmt rekommendera denna utbildning.