Aroma & Massageutbildningar

Avancerade utbildningar med lång erfarenhet

Om oss

Aroma & Massageutbildningar uppstod ur Svensk Terapeut Utbildning.

Jag heter Ulf Eriksson och är uppväxt i Borås  där startade jan min första praktik i ett mycket vackert hus som hette Alphyddan.  Jag startade 1983 i Borås, då med massage av människa, 1992 började vi med Aromaterapi, även med kurser. 1995 var det dags att starta kurser i häst och hundmassage. Kursverksamheten har utvecklats mot mer och mer rehabilitering. Under de sista 30 åren har jag helt ägna mig åt rehab. aktionsproblem, uppkomsten av muskel och ledskador. Den drivande kraften har hela tiden varit frågan om varför uppstår problemen. Hur kan man förebygga problem. Vi har också bedrivit forskning, med mycket fina resultat, på spänningsvärk, Hortons syndrom, Trigeminus neuralgi, oförklarlig yrsel, tinnitus, svullna ben, mm. Till sist ska jag nämna en liten specialitet som faktiskt fungerar ganska ofta. Att få barnlösa kvinnor att bli gravida.

Jag vill också nämna utbildningar i Japan, Tokyo. Jag utbildade först i humanmassage. På denna resa och kurs hade jag hjälp av min sambo Kristina och dottern Sara som båda är utbildade i GSM, Genuin Svens Massage. I japan är det bara kvinnor som masserar. Svenska konsulatet hade fått i uppdrag att kontakta oss efter en  jämförelse mellan ett flertal massage-former som vi vann. Väl i Tokyo, en underbar stad med enastående vänliga människor. Perfekta elever, så otroligt snabblärda. Saken var att nio av de absolut största hotellen i Japan skulle ha massörer till sina SPA. Slutligen fick jag massera dessa män som kom i sina kritstrecksrandiga kostymer. Det var hotellägarna med sina fruar som skulle provsmaka. Alla fick massage och gick sedan med bossen för överläggning. Efter en stund kom de tillbaka, alla sa ja.

Djurmassage, ja jag har masserat mycket häst och hund. Jag har masserat travhästar i hela Sverige, från översta elit till amatörhästar. Ett spännande arbete att leta fram problemen och åtgärda dem, hästen fungerar. En underbar känsla. Att ibland få lägga upp en ny del av träning tillsammans med ägare/tränare var också inspirerande. Det samma gällde arbetet med hopp och galopphästar. Något som sticker ut var dock körhästar, dessa enastående djur. Jag var med elever till Ryasjö hästgård för att se tung häst i arbete. En elev frågade Lars-Åke hur han får hästen att bara så helt lös efter att den selats av. Svaret var så perfekt, han sade, låt Eriksson (det var jag) springa runt sjön där nere två varv så ska vi se om han vill springa mer när han kommer tillbaka. Nej tack, jag vill bara stå still och vila.

Hundar är kul att arbeta med ofta lätta att påverka vid sträckningar. Hundmassage var en del av kurserna i Tokyo ett fantastiskt hundland som gör allt för sina vänner.

Effektivt att massera och stretcha, något som man ofta glömmer då det gäller hund. På senaste tiden har man börjar stretcha mer framför allt inom agility. Jag har också masserat mycket kapphundar, enastående djur. Men de som tävlar eller jagar med sin  hund och inte låter massera de på ett effektivt sätt förlorar mycket av vad hunden kan prestera och att den håller. Så se om dig och dina djur.

Kontakt info@gshm.se  tel. 0703 421340.

GSHM

Vad är GSHM/GSM? Det är en mycket speciell massageform som bygger på tanken om att det finns vissa grundläggande omständigheter som måste uppnås för att kroppen ska tillfriskna. Om man ser på vad en djup massage uppnår i vävnaden. GSM som står för ”Genuin Svensk Massage”. GSHM har samma betydelse men här har jag lagt till ett H på grund av att massagen används på human, häst och hund. Nu kan man direkt avgöra om det är en massage som är avsedd för human, häst eller hund.

Med anledning av att det inte fanns någon fungerande massage för varken häst eller hund skapade jag GSHM tidigt 1990-tal. En massage som fungerat mycket bra genom åren. På hästsidan finns elever som inte använt veterinär på väldigt många år. Givet vis fungerar massagen inte på alla åkommor och massagen utesluter på intet sätt vare sig veterinärer eller läkare.

Innan du bestämmer dig för vilken utbildning du vill gå ska du på allvar ta kontakt med utbildade terapeuter som arbetar med GSM och med patienter. För att få kontaktuppgifter kan du kontakta oss på telefon 0703 421340 eller  e-post info@gshm.se

För att massagen ska ge förväntat resultat krävs att man som massör uppnår de tre grunderna för att få kroppen att svara. Först handlar det om att provocera vävnaden vilket kraftigt ökar genomblödningen. Nu startar en så kallad vasodilation som innebär att blodkärlens glatta muskulatur slappnar av och blodkärlen vidgas och genomblödningen ökar. Nu kan eventuell svullnad försvinna ut ur kroppen. Det andra momentet handlar om att fånga muskler med handflatan och töja muskeln tvärs. Det innebär att musklerna töjs och eventuell läkning kan starta omgående. Det sista momentet innebär mekaniskt dränage som påskyndar transporten av slagg och överflödig vävnadsvätska ut ur kroppen. Tänk på att människan, hästen och hunden är muskulärt identiska. Så massagen fungerar lika bra på människan, hästen och hunden.

Några elevkommentarer.

Eleonora Bru

Enorm kunskap efter många, många års erfarenhet och en ypperlig och professionell pedagogik. Vågar säga att massageutbildningar inte blir bättre än så här, du kommer lära dig mer samt djupare lärdom i betydelsen holistisk lära än vad du från början trodde. Du får helt enkelt mer kunskap än vad du trodde från början. Så var erfarenheten av utbildningen både för mig och många andra tidigare studerande som jag talat med. Kan rekommendera till 100%. Samtidigt, och det bästa av allt, dina framtida kunder kommer att bli helnöjda med vad du kommer att kunna erbjuda i betydelsen, de kommer att kunna bli hjälpta långsiktigt med sina besvär.

Marie Andersson: Passa på att lära av Ulf Eriksson!

Hilde Iren Austad Solberg : Anbefales på det varmeste! Stor faglig tyngde og erfaring. Underviser med glimt i øyet og gjør det interessant å høre på. 🩵 Bare å melde seg på.

Maja Fredriksson: Kan varmt rekommendera denna utbildning.

Innehar F-skatt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kontakt.

Aroma & Massage utbildningar

Ulf Eriksson

Kristina Thelin


Adress.  St. Andersgården 7, Norra Vånga, 535 93 Kvänum

           Tel. 0703 421340

 E-post  info@gshm.se

   Hem.  www.gshm.se