Aroma & Massageutbildningar

Avancerade utbildningar med lång erfarenhet

Om oss

Aroma & Massageutbildningar uppstod ur Svensk Terapeut Utbildning.

Jag heter Ulf Eriksson och är uppväxt i Borås  där startade jan min första praktik i ett mycket vackert hus som hette Alphyddan.  Jag startade 1985 i Borås, då med massage av människa, 1992 började vi med Aromaterapi, även med kurser. 1995 var det dags att starta kurser i häst och hundmassage. Kursverksamheten har utvecklats mot mer och mer rehabilitering. Under de sista 30 åren har jag helt ägna mig åt rehab. aktionsproblem, uppkomsten av muskel och ledskador. Den drivande kraften har hela tiden varit frågan om varför uppstår problemen. Hur kan man förebygga problem. Vi har också bedrivit forskning, med mycket fina resultat, på spänningsvärk, Hortons syndrom, Trigeminus neuralgi, oförklarlig yrsel, tinnitus, svullna ben, mm. Till sist ska jag nämna en liten specialitet som faktiskt fungerar ganska ofta. Att få barnlösa kvinnor att bli gravida.

Jag vill också nämna utbildningar i Japan, Tokyo. Jag utbildade först i humanmassage. På denna resa och kurs hade jag hjälp av min sambo Kristina och dottern Sara som båda är utbildade i GSM, Genuin Svens Massage. I japan är det bara kvinnor som masserar. Svenska konsulatet hade fått i uppdrag att kontakta oss efter en  jämförelse mellan ett flertal massage-former som vi vann. Väl i Tokyo, en underbar stad med enastående vänliga människor. Perfekta elever, så otroligt snabblärda. Saken var att nio av de absolut största hotellen i Japan skulle ha massörer till sina SPA. Slutligen fick jag massera dessa män som kom i sina kritstrecksrandiga kostymer. Det var hotellägarna med sina fruar som skulle provsmaka. Alla fick massage och gick sedan med bossen för överläggning. Efter en stund kom de tillbaka, alla sa ja.

Djurmassage, ja jag har masserat mycket häst och hund. Jag har masserat travhästar i hela Sverige, från översta elit till amatörhästar. Ett spännande arbete att leta fram problemen och åtgärda dem, hästen fungerar. En underbar känsla. Att ibland få lägga upp en ny del av träning tillsammans med ägare/tränare var också inspirerande. Det samma gällde arbetet med hopp och galopphästar. Något som sticker ut var dock körhästar, dessa enastående djur. Jag var med elever till Ryasjö hästgård för att se tung häst i arbete. En elev frågade Lars-Åke hur han får hästen att bara så helt lös efter att den selats av. Svaret var så perfekt, han sade, låt Eriksson (det var jag) springa runt sjön där nere två varv så ska vi se om han vill springa mer när han kommer tillbaka. Nej tack, jag vill bara stå still och vila.

Hundar är kul att arbeta med ofta lätta att påverka vid sträckningar. Hundmassage var en del av kurserna i Tokyo ett fantastiskt hundland som gör allt för sina vänner.

Effektivt att massera och stretcha, något som man ofta glömmer då det gäller hund. På senaste tiden har man börjar stretcha mer framför allt inom agility. Jag har också masserat mycket kapphundar, enastående djur. Men de som tävlar eller jagar med sin  hund och inte låter massera de på ett effektivt sätt förlorar mycket av vad hunden kan prestera och att den håller. Så se om dig och dina djur.

Kontakt info@gshm.se  tel 0703 421340

Innehar F-skatt.