flower1.png

Häst och Hundmassage

Häst och hundmassage har mycket stora likheter. Skelett och muskler är till stora delar identiska, förutom storlek. Dock skiljer en del på bäckenbenet och så går hästen på långfingret och hoven är din nagel. Det innebär att har man mycket goda kunskaper om hästen / hundens anatomi och fysiologi. När jag säger goda kunskaper innebär det kunskap om hur musklerna löper, dess funktion och påverkan på skelettet samt hur nerverna löper och hur de förmedlar information in och ut från kroppen. Man bör också ha kunskap om sjukdomar och sjukdomstillstånd. Givet vis ska veterinär alltid kontaktas vid minsta osäkerhet.

Jag behandlar hästar på plats och du når mig på tel. 0703 421340. Ulf Eriksson info@gshm.se

flower1.png

Hund och Hästbehandlingar

Likheter på hästen och hundens rörelseapparat är som sagt mycket lika varandra. Då det gäller  Genuin Svensk Häst / Hundmassage ska man veta att den töjande effekt som uppstår i de minsta muskulära delarna är unik. Det innebär att ledernas rörelseomfång ökar så snabbt.

Då det gäller behandling tvingas man ta till kompletterande behandling, och i mitt fall, är det elektroterapi. En behandlingsform som inte ska jämföras med TNS. För att nå hela vägen måste man kunna se och förstå rörelserna och sambanden. Då ser man också problemen.

Jag tar emot hundar för statuskontroll och behandling på Västbo Hundhall, Isberga säteri, Smålandsstenar. Du når mig på tel. 0703 421340 Ulf Eriksson info@gshm.se

Kontakta oss

Du är alltid välkommen att ringa eller skicka mail om du har frågor eller om du vill anmäla dig.

  • info@gshm.se
  • 0703 421340
Stäng meny